Alvogen i AbelaPharm objavili su danas da su potpisali ugovor o kupovini i zvanično obavili primopredaju fabrike u Srbiji. Vrhunski pogon prema najvišim GMP standardima pruža preduslov za proizvodnju 20 miliona farmaceutskih jedinica godišnje, koji je Alvogen izgradio 2011. godine.

”Preuzimanje treće fabrike značajan je korak ka ostvarenju naših ciljeva. Omogućava specijalizaciju postojećih proizvodnih pogona i snažan razvoj našeg portfolija uz sve veći udeo na tržištu u oblastima gastroenterologije, kardiologije, pulmologije i reumatologije.”

Davor J. Korčok, generalni direktor AbelaPharm rekao je: „Akvizicija je strateški potez koji omogućava AbelaPharm-u da konsoliduje svoje prisustvo na evropskom farmaceutskom tržištu. Izgradili smo jaku regionalnu kompaniju. Način na koji smo to postigli je puno rada, razumevanje potreba potrošača i ponuda inovativnih rešenja. Preuzimanje treće fabrike značajan je korak ka ostvarenju naših ciljeva. Omogućava specijalizaciju postojećih pogona i snažan razvoj našeg portfolija uz sve veći udeo na tržištu u oblastima gastroenterologije, kardiologije, pulmologije i reumatologije. Pod nazivom AbelaPharm mogu se naći samo najkvalitetniji proizvodi. Stoga nastavljamo da ulažemo u razvoj naših resursa, znanja i veština, dok tražimo najbolja rešenja za poboljšanje zdravlja i kvaliteta života naših porodica i svih ostalih korisnika AbelaPharm proizvoda. “

Jelena Nikolić, direktor kompanije Alvogen za Srbiju i regionalni menadžer za zapadni Balkan, rekla je: „Drago nam je da možemo da objavimo da smo potpisali sporazum sa proizvođačem AbelaPharm o prodaji fabrike za pakovanje u Srbiji. Fabrika za pakovanje je bila važno mesto proizvodnje Alvogena u našoj ranijoj fazi rasta. Tokom razvoja našeg poslovanja u Srbiji, regionu centralne i istočne Evrope, ali i globalno, kapaciteti fabrika u Srbiji nisu bili dovoljni.

Doneta je odluka da se proizvodnja premesti pre svega u našu veliku fabriku Labormed u Rumuniji, a takođe i na naše fabrike u SAD i Aziji. Zadovoljstvo nam je napomenuti da smo potpisali ugovor o kupovini sa ozbiljnim kupcem, poput AbelaPharm. Želimo novom vlasniku mnogo uspeha u njegovom novom poslovnom poduhvatu. “ Nakon kupovine, kompanija AbelaPharm će nadograditi opremu i objekte u skladu sa najvišim evropskim standardima, koji će biti završeni u narednih nekoliko meseci, a cilj je da se nova fabrika integriše u postojeće tehnološke kapacitete. Pored ulaganja u razvoj novih proizvodnih programa i nadogradnjom postojećih proizvodnih programa, tehnologija i obuke osoblja, planirano je da do 2021. godine proizvođač AbelaPharm izvozi više od 70% svojih proizvoda u zemlje Evropske unije, Azije i Afrike.

O AbelaPharm: Farmaceutska kompanija koja se brzo razvija, lider u proizvodnji i distribuciji dodataka ishrani, snažno prisutna u oblasti gastroenterologije, pulmologije, reumatologije i kardiologije. Svi AbelaPharm proizvodi predstavljaju inovativne kombinacije prirodnih, sigurnih i efikasnih sastojaka, koje su trenutno dostupne preko 100 miliona ljudi u zemljama Evropske unije, Bliskog Istoka i Severne Afrike.

O Alvogenu: Alvogen je globalna farmaceutska kompanija koja se fokusira na razvoj, proizvodnju i prodaju lekova, biosimilara i OTC proizvoda, sa operacijama u Americi, Evropi i Aziji. Kompanija je prisutna u 35 zemalja sa 2800 zaposlenih i četiri proizvodna i razvojna centra u SAD-u, Rumuniji, Koreji i Tajvanu. Alvogen portfolio sastoji se od pažljivo odabranih proizvoda iz oblasti reumatologije, kardiologije, alergologije, pulmologije, neurologije i onkologije. Uporedo sa modernom novoosnovanom fabrikom biosimilara na Islandu, Alvogen nastavlja da širi svoje poslovanje kako u Srbiji, tako i širom sveta.