Kombinujući moć medicine (nauke) sa dubokim razumevanjem potreba potrošača, uspeli smo da razvijemo, primenimo i zaštitimo našu inovativnu tehnologiju.

Posvećeni smo razvoju i implementaciji novih tehnologija i procesa proizvodnje dijetetskih suplemenata, medicinskih sredstava i drugih farmaceutskih proizvoda.

AbelaPharm je prvi proizvođač koji je uveo jedinstvenu, inovativnu “flow pack” tehnologiju, čime je omogućeno da PVDC blisteri budu dodatno zaštićeni spoljnjom troslojnom kesicom ispunjenom inertnim gasom. 

Ova inovacija je posebno značajna u proizvodnji svih probiotskih preparata AbelaPharm. “Flow pack” tehnologija je uvedena s ciljem da u potpunosti zaštiti proizvod i osigura njegov kvalitet. Tehnologija podrazumeva upotrebu posebne laminatne folije koja dodatno štiti naše proizvode pakovane u blisterima. Laminatna folija je apsolutna barijera kiseoniku, vlazi i svetlosti, koje su pored temperature glavni uzročnici smanjenog dejstva aktivnih probiotskih sojeva.

Pored laminatne folije, sa ciljem da se poveća stabilnost proizvoda, odnosno vijabilnost probiotskih kultura, dodaje se inertni gas – azot. Ubrizgavanje azota u flow pack pakovanje tokom procesa pakovanja proizvoda, dovodi do ekstrakcije (izvlačenja) kiseonika, što je od suštinskog značaja jer su probiotske bakterije uglavnom anaerobni organizmi (osetljivi na kiseonik). Naime, kiseonik može dovesti do nakupljanja štetnih metabolita koji uzrokuju smrt probiotskih ćelija usled oksidativnog oštećenja.

Ubrizgavanje azota eliminiše neželjeni kiseonik i povećava održivost probiotskih mikroorganizama. “Flow pack” tehnologija osigurava prisustvo označenog broja probiotskih ćelija do roka trajanja, što je od vitalne važnosti za efikasnost preparata.

Novo inovativno pakovanje:

MAKSIMALNA ZAŠTITA

DODATNI KVALITET