AbelaPharm, jedan od lidera na polju proizvodnje probiotika na Balkanu, zvanično je kupio proizvodni pogon od nemačke farmaceutske kompanije STADA u blizini Beograda. Ovo je druga fabrika u vlasništvu AbelaPharm, u koju je uloženo više od 6 miliona evra u poslednjih godinu i po dana u opremu, mašine, postrojenja, proizvodne procese i proizvodne dozvole stečene od uglednih evropskih i svetskih kompanija.

Zadovoljstvo nam je što možemo da objavimo da je proizvođač AbelaPharm, jedan od lidera na polju proizvodnje probiotika na Balkanu, zvanično kupio proizvodno pogon od nemačke farmaceutske kompanije STADA u blizini Beograda. Ovo je druga fabrika u vlasništvu AbelaPharma, u koju je uloženo više od 6 miliona evra u poslednjih godinu i po dana u opremu, mašine, postrojenja, proizvodne procese i proizvodne dozvole stečene od uglednih evropskih i svetskih kompanija. Tokom razvoja naše kompanije, prekretnica se dogodila pre više od deset godina, kada je proizveden prvi probiotski proizvod Bulardi®. Danas je najznačajniji deo portfolija Abela Pharm širok spektar probiotskih proizvoda. U prošloj godini proizvedeno je preko milion jedinica.

AbelaPharm očekuje da će ta akvizicija postati jedan od najistaknutijih proizvođača probiotika u Evropi. Pogon za proizvodnju farmaceutskih proizvoda u Starim Banovcima, u koje je uloženo preko četiri miliona evra za njegovu izgradnju i opremu, biće dodatno modernizovano adaptacijom, proširivanjem i nabavkom novih mašina, omogućavajući značajno širenje AbelePharm, koja svoje proizvode već prodaje na tržištu Evropske unije, na Balkanu i u Africi, a širiće se i na azijsko tržište.

2017. godine AbelaPharm je prvi uveo jedinstvenu, inovativnu tehnologiju pakovanja “flow pack”, omogućavajući svim blisterima od PVCd folije da budu dodatno zaštićeni spoljnom troslojnom kesicom napunjenom inertnim gasom. Na taj način, dobija svojstva barijere sa kiseonikom i pruža maksimalnu zaštitu od spoljašnjih uticaja – kiseonika, vlage i svetlosti. Kompanija želi da uloži značajna sredstva u razvoj novih proizvodnih programa i tehnologija, kao i u unapređenje postojećih. Međutim, naši zaposleni su najvrednija imovina; stoga ćemo i dalje ulagati u osoblje. Uspeh je najviše zaslužan za visoko obrazovani kadar koji čini preko 70% zaposlenih AbelaPharma, uključujući stručnjake, naučne saradnike univerziteta, doktorante naučnih nauka i renomirane međunarodne stručnjake. Nadamo se da će ova akvizicija razviti i ojačati naše partnerstvo.