Na glamuroznoj svečanosti u hotelu “Hilton” proglašena je dobitnica statue Pobednica 2018. koja je pripala poljoprivrednici i majci petoro dece, Slavici Nikolić iz sela Sovljak kod Uba.

Nagradu je dodelila predsednica Narodne Skupštine Srbije Maja Gojković koja je istakla značaj osnaživanja žena da žive život kakav žele, a ne kakav im je nametnut. Pored glavne dodeljeno je još devet statua Žena simbol hrabrosti, ljubavi, pravednosti, nežnosti,posvećenosti, upornosti, mudrosti, borbenosti i neustrašivosti, koje su dodelili: Vanja Grbić, Siniša Ubović, Suzana Mančić, Sergej Ćetković, Žika Nikolić i druge javne ličnosti.

Kroz radionicu Bulevar ženskih tajni je tokom ove godine prošlo oko 5000 žena koje žive i u seoskoj i gradskoj sredini. “Možemo reći da smo ostvarile cilj: da inspirišemo i motivišemo žene da žive život kakav žele, postignu svoje ciljeve i da na tom putu do uspeha budu srećne.” – istakle su Sanja Marinković i Vesna Dedić na sinoćnoj svečanosti. ‘’Kada pričamo o kompanijama, dobar primer i inspiracija bi svakako bila farmaceutska kuća AbelaPharm jer u njoj više od 75 % zaposlenih čine žene.“ istakle su Sanja i Vesna.

„Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što smo u prilici da podržimo inicijative kao što je ova. Zadatak svih nas je da osnažujemo položaj žena u društvu. Briga o zaposlenima i ulaganje u njihovo stručno usavršavanje važno je ne samo za zaposlene, već i za svaku kompaniju koja pretenduje da bude uspešna. Istraživanja pokazuju da su kompanije koje zapošljavaju veći broj žena uspešnije, a Abela Pharm potvrđuje da je to zaista tačno. Gotovo na svim vodećim pozicijama u kompaniji AbelaPharm su uspešne žene, sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti farmacije. Upravo zahvaljujući njima možemo se pohvaliti inovativnim proizvodima, jedinstvenom flow pack tehnologijom, kao i činjenicom da smo jedina kompanija, koja se bavi isključivo proizvodnjom dijetetskih suplemenata, a poseduje GMP sertifikat. Ova potvrda kvaliteta jedan je od ključnih preduslova koji su nam omogućili da godinu za godinom ostvarujemo rast i širenje na tržište Evropske unije“, izjavio je generalni direktor kompanije Abela Pharm, Dr sci. spec. farm. Davor J. Korčok.

Program je vodio glumac Milan Kalinić, a dame iz cele Srbije pozdravili su i zabavljali Sergej Ćetković, Ilda Šaulić, Siniša Ubović, Dženan Lončarević i balet „Dare to dance“ Ivana Mileusnića. Manifestaciju su propratili skoro svi mediji i na taj način doprineli da se u medijima piše o ženama koje svojim načinom života mogu sve da nas inspirišu da budemo bolji i srećniji ljudi.

Galerija slika: