Gastroenterologija

Dobro zdravlje počinje u stomaku. U crevima se nalazi čak 70% svih imunih ćelija. Zbog toga su probiotici od izuzetnog značaja, ne samo za zdrav probavni sistem, već i za celokupno zdravlje.

Probiotic Excellence Center® Abela Pharm je formulisao liniju probiotskih proizvoda koji su, osim što sadrže naučno dokazane, najbolje i najefikasnije probiotske kulture, upakovani u inovativno a-TECH pakovanje. Specijalnom tehnologijom pakovanja garantuje se stabilnost i kvalitet probiotika Abela Pharm.

Bulardi®

Mnogo je probiotika, samo je jedan BULARDI

Ponos Probiotic Excellence Centra® Abela Pharm je klinički dokazan probiotski preparat Bulardi® probiotik za upotrebu kod svih oblika dijareje:

 • akutne dijareje
 • dijareje prouzrokovane uzimanjem antibiotika
 • dijareje prouzrokovane bakterijom C. difficile
 • putničke dijareje

Može se koristiti i kao dodatak terapiji Helicobacter pylori infekcije.

Bulardi® sadrži jedinu probiotsku gljivicu Saccharomyces boulardiii, koja ima 10 puta veću površinu od probiotskih bakterija. Na taj način, pospešuje vezivanje većeg broja patogena u crevima i ubrzava njihovu eliminaciju iz organizma. Pomaže da se zaustavi dijareja, normalizuje rad creva, ublažava tegobe i skraćuje trajanje dijareje. Bezbedan je uz sve antibiotike i može se uzimati bez vremenskog razmaka od uzimanja antibiotika.

 1. boulardii je prva preporuka Svetske zdravstvene organizacije i Evropskog udruženja za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i ishranu za dijareju kod dece i odraslih.

Bulardi® junior sa cinkom dodatno jača imunitet najmlađih.

Mnogo je probiotika, samo je jedan BULARDI®!

Posetite web stranicu >

EnteroBiotik®

Probiotik Enterobiotik® predstavlja jedinstvenu kombinaciju probiotske gljivice S. boulardii i probiotskih bakterija roda Lacticaseibacillus i Lactiplantibacillus.

Ovom kombinacijom pospešuje se eliminacija štetnih bakterija i njihovih toksina iz organizma i na taj način doprinosi rešavanju stomačnih tegoba i  uspostavljanju crevne ravnoteže koja je narušena.

Probiotik Enterobiotik® doprinosi:

 • sprečavanju dijareje
 • uspostavljanju ravnoteže crevne mikrobiote
 • jačanju imuniteta

EnteroBiotik® junior proizvodimo sa dodatkom cinka, koji dodatno doprinosi imunitetu dece.

Posetite web sajt >

Flobian®

Flobian®, čiji je aktivni sastojak Lactiplantibacillus plantarum 299v, jedna od najbolje dokumentovanih probiotskih kultura na svetu, predstavlja idealno, prirodno rešenje za ublažavanje tegoba kod IBS-a (sindroma nervoznih creva).

On pomaže da se (dugotrajno):

 • smanji proizvodnja gasova
 • eliminiše nadimanje i nadutost
 • ublaže abdominalni bolovi i grčevi
 • reguliše obim i učestalost stolice
 • poboljša kvalitet života

Više od 100 publikacija i 50 kliničkih studija rađenih na Lactiplantibacillus plantarum 299v, potvrđuju efikasnost i bezbednost Flobian® kapsula, a primena je vrlo jednostavna – jedna kapsula dnevno.

Posetite web sajt >

Bebicol®

Za mališane i novorođenčad, iz Probiotic Excellence Centra®, kao podrška imunom sistemu od prvog dana i pomoć u formiranju zdrave crevne mikrobiote, dolaze probiotici BebiCol® sa cinkom i BebiCol® forte.

BebiCol® probiotske kapi sadrže Lacticaseibacillus rhamnosus GG, jedan od temeljno proučenih probiotskih sojeva, koji je siguran za primenu kod novorođenčadi od prvog dana rođenja. Ovaj soj preporučuje i Svetska zdravstvena organizacija.

BebiCol® sa cinkom :

 • u održavanju balansa crevne mikrobiote¹

Lacticaseibacillus rhamnosus GG doprinosi smanjenju učestalosti respiratornih i gastrointestinalnih infekcija kod dece koja pohađaju kolektiv¹.

BebiCol® forte :

 • doprinosi održavanje balansa crevne mikrobiote
 • kod dece rođene carskim rezom, prevremeno rođene dece

Lacticaseibacillus rhamnosus GG smanjuje epizode dnevnog plakanja kod infantilnih kolika.₂

Posetite web stranicu >

¹Hojsak I, Snovak N, Abdović S, Szajewska H, Misak Z, Kolacek S. Lactobacillus GG in the prevention of gastrointestinal and respiratory tract infections in children who attend day care centers: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Clin Nutr. 2010 Jun;29(3):312-6. doi: 10.1016/j.clnu.2009.09.008. Epub 2009 Nov 5. PMID: 19896252.

₂Pärtty A, Lehtonen L, Kalliomäki M, Salminen S, Isolauri E. Probiotic Lactobacillus rhamnosus GG therapy and microbiological programming in infantile colic: a randomized, controlled trial. Pediatr Res. 2015 Oct;78(4):470-5. doi: 10.1038/pr.2015.127. Epub 2015 Jul 7. PMID: 26151493.