Kada izgovorimo ime Kapetan Miša Anastasijević, prva asocijacija nam je zgrada Rektorata Beogradskog univerziteta, koju je on poklonio Srbiji. Upravo u ovom velelepnom zdanju, održana je sada već tradicionalna svečanost i dodela priznanja koje se više od dve decenije dodeljuje najuspešnijim pojedincima, preduzetnicima i institucijama koje su doprinele afirmaciji privrednog i društvenog stvaralaštva.

Jedan od dobitnika ove godine je i generalni direktor kompanije AbelaPharm Doc. dr sci. Davor J. Korčok, koji je na svečanosti upriličenoj ovim povodom izjavio: “Velika je čast i zadovoljstvo biti dobitnik ove prestižne nagrade i naći se u društvu ljudi koji svakodnevno unapređuju sebe i društvo u kom žive.  Ova nagrada nosi ime čoveka koji ne samo da je bio izuzetno uspešan preduzetnik, već što je još važnje, filantrop, dobrotvor i čovek ko je pružao veliku podršku obrazovanju. Sve su to vrednosti koje su danas, možda više nego ikada, važne kako bismo kao društvo išli u dobrom smeru.’’

Na pitanje šta ga je kvalifikovalo da dobije ovu nagradu dr Korčok odgovara: ‘’Kao neko ko je na čelu AbelaPharm, sada već punih 11 godina, moram reći da sam zadovoljan činjenicom da smo prepoznati kao kompanija koja kontinuirano radi na povezivanju privrede i nauke. Uveren sam da su upravo naučno-istraživački projekti, saradnja sa najeminentnijim stručnjacima iz oblasti medicine i farmacije, ali i činjenica da smo naučno nastavna baza za studente farmaceutskih i tehnoloških fakulteta, uticali da se moje ime nađe među dobitnicima ove prestižne nagrade.  Biti dobar menadžer moguće je samo ako imate podršku svog tima, ali i podršku porodice. Na veliku sreću ja imam i jedno i drugo, i na tome sam izuzetno zahvalan.’’

Priznanje Kapetan Miša Anastasijević se u sklopu projekta „Put ka vrhu”, dodeljuje najboljima u oblasti privrednog i društvenog stvaralaštva, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Unije poslodavaca Srbije, a uz podršku univerziteta u Beogradu i Novom Sadu i Javnog servisa RTV Vojvodina.

Žiri su ove godine činili ugledni univerzitetski profesori Radovan Pejanović, Milica Kostić Stanković, Branko Kovačević, kao i reditelj Veselin Grozdanić i novinar Vlado Markanović. Oni su naglasili da laureate koje su izabrali karakteriše poslovnost, tržišna pozicija, održivi razvoj, društvena odgovornost i moralne i etičke vrednosti.