Dolazak nove školske godine donosi sa sobom uzbuđenje i iščekivanje, ali i izazove za mnoge roditelje. Pripreme za školu, nabavka školskog pribora i kupovina knjiga često predstavlja značajan izdatak koji se reflektuje na kućni budžet i stvara dodatni pritisak na porodične finansije. Kao i prethodnih godina, kompanija AbelaPharm je i ove mislila na svoje zaposlene.

„Svi znamo koliko je uzbudljiv polazak u školu, ali i koliko radosti donosi izbor prve školske torbe. Zato smo odlučili da decu svojih zaposlenih pred polazak u prvi razred obradujemo i spremimo ih za početak školske godine. To je ujedno i gest kojim potvrđujemo da zaposleni u kompaniji AbelaPharm mogu da računaju na podršku. Pored poklona za buduće školarce roditelji dobijaju i slobodan dan prvog septembra, kako bi mogli da provedu vreme sa svojom decom i izgrade divne uspomene koje će pamtiti celog života.“, izjavio je ovim povodom generalni direktor Davor J. Korčok.

Ali to nije sve. Sve đake koji su ove godine postali srednjoškolci, pa čak i one koji su ove godine upisali fakultet čeka dragocena pomoć kako bi im se olakšao prelazak u novu fazu obrazovanja. Kompanija je odvojila sredstva kako bi pripreme za upis u srednju školu i na fakultet bile lakše i na taj način je svim budućim školarcima pružila podršku koja im omogućava da se fokusiraju na svoje akademske ciljeve. 

’’Sjajna akcija. Super je kada znate da postoji neko ko vas razume i pruža vam podršku. Ova inicijativa ne samo da nam olakšava finansijski, već i naše brucoše istovremeno podseća na važnost podrške i zajedništva. Posebno raduje činjenica da je za našu decu obezbeđena praksa u kompaniji AbelaPharm što je u današnje vreme itekako važno’’, kaže Aleksandra Vujić Pantelić, ponosna mama novopečenog studenta.

’’Kao roditelj jednog prvaka, veoma sam zadovoljna ovom inicijativom. Ovaj potez smanjuje pritisak na kućni budžet, daje primer mom detetu o efektu lepog gesta i na sve to ne dobija bilo šta, već upravo onaj ranac koji je sam izabrao. I pored svega toga, sinoć je imao sjajnu zabavu u firmi gde je zajedno sa svojim vršnjacima prvacima proslavio polazak u prvi razred uz sokiće, muziku i puno zabave.’’, izjavila je ovim povodom Jelena Bandin, mama jednog Marka koji polazi u prvi razred osnovne škole.